Vastuullisuus

TOIMIMME VASTUULLISESTI TAHKOLLA

PNT Active Oy/Tahko Chalet on tehnyt merkittävää työtä Tahkon matkailualueen kehitykselle jo vuosikymmenten ajan. Toimimme aktiivisesti Kuopio-Tahko alueen matkailuyhteistyössä ja haluamme edistää lähimatkailua olennaisena osana kestävää matkailua. Olemme merkittävä työnantaja Tahkon alueella ja tuemme paikallista yrittäjyyttä ympärivuotisesti. PNT Active Oy on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Kehitämme vastuullisuuttamme jatkuvasti ja etsimme aktiivisesti uusia keinoja toimintamme parantamiseksi edelleen. 

HIILINEUTRAALI JÄTEHUOLTO

Olemme ottaneet tammikuun alusta käyttöön kumppanimme Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelun kaikissa kohteissamme. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan, ja päästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla.

GOLDEN RESORT JA GREEN KEY-YMPÄRISTÄMERKKI

Golden Resort on  Green Key ympäristösertifioitu matkailukohde. Tahkodemme toimia Green Key kriteerien mukaisesti ja luontoa kunnioittaen, jotta tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia Tahkon riemuista ympäri vuoden vastuullisesti ja kestävästi. Valitsemallasi Green Key -merkityn majoituksen tuet samalla vastuullista ja kestävämpää matkailua. 

SÄÄSTÄMME ENERGIAA JA VETTÄ

Golden Resortin päärakennuksen energiantarpeesta 10-20 % saadaan aurinkopaneeleista ja muu käyttämämme sähkö on lähellä tuotettua. Pyrimme pienentämään energian kulutustamme käyttämällä led-valoja ja energiansäästölamppuja. Aina kun vaihdamme uuden lampun, valitsemme ympäristöä säästävän.  Käytämme Fiksuvesi-järjestelmä ja veden virtauksen rajoittimia mukavuudestasi tiunkimättä.

LAJITTELEMME JA KIERRÄTÄMME

Jätteiden lajittelu ja kierrätys säästää luontoa. Pyrimme tekemään lajittelun sinulle mahdollisimman helpoksi: jokaisessa majoituskohteessa on lajitteluohjeet ja kierrätyspisteiden sijannit. Lajittelemalla jätteet oikein voidaan ne hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla energiana tai muuna materiaalina.

TARJOAMME KOTIMAISTA RUOKAA

Olemme sitoutuneet tukemaan suomalaista ruoantuotantoa. Kotimaisia elintarvikkeita suosimalla edesautamme suomalaista työllisyyttä ja saamme puhdasta, laadukasta ja turvallista ruokaa. Kotimainen ruoka on myös ympäristö- ja ilmasto­ystävällisempää. Pyrimme pienentämään ruokahävikkiämme ja olemme mukana ResQ:n ruokasovelluksessa.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET TUOTTEET

Siivouksessa meillä on käytössämme ekologiset tuotteet ja menetelmät, joilla puhtaan tuloksen lisäksi pidämme huolta ympäristöstä. Olemme siirtyneet pääosin paperisista käsipyyhkeistä ekologisempiin uudelleen käytettäviin puuvillapyyhkeisiin. Toimistoissa käytössämme on ympäristömerkityt toimistopaperit ja olemme vähentäneet kopiopaperin käyttöämämme merkittävästi.

OLEMME SITOUTUNEET TOIMIMAAN KESTÄVÄN MATKAILUN EDISTÄMISEKSI

#SUSTAINABLETAHKO

Tahkolla on tavoitteenaan saavuttaa Sustainable Travel Finland -merkki vuoteen 2024 mennessä. Olemme sitoutuneet noudattamaan Tahkon kestävän matkailun periaatteita.

Tahkon kestävän matkailun periaatteet

 1. Viestimme jo tehdyistä kestävän matkailun teoista aktiivisesti matkailijoille ja muille sidosryhmille.
 2. Edistämme sujuvien julkista liikennettä hyödyntävien matkaketjujen syntymistä. Kannustamme asiakkaita kulkemaan Tahkolla kävellen ja hyödyntämään skibussia sekä olemassa olevaa reittiverkostoa.
 3. Ohjeistamme ja opastamme majoittujia roskien lajittelussa sekä kierrätämme, lajittelemme ja vähennämme jätemäärää myös itse yhä enemmän. Varmistamme, että alueella on riittävä määrä ekopisteitä.
 4. Toteutamme energian ja vedenkulutuksen säästötoimenpiteitä ja kannustamme asiakkaita toimimaan näiden mukaisesti.
 5. Parannamme esteettömyyttä huomioiden eri kohderyhmät.
 6. Työllistämme paikallisia ja lisäämme ympärivuotisten työpaikkojen määrää yritysten välisen yhteistyön avulla.
 7. Toimimme yhteistyössä paikallisten kanssa osallistaen, yhdessä luoden ja tiedottaen mm. toteuttamalla yhteisiä tapahtumia, toimimalla yhteistyössä kyläyhdistysten, nuoriso- ja urheiluseurojen kanssa sekä kehittämällä reittejä, joista hyötyvät sekä paikalliset että vierailijat.
 8. Tunnemme alueen palvelu- ja tavarantuottajat ja hyödynnämme heidän tarjontaansa. Kannustamme myös matkailijoita ostamaan paikallisten tuottajien tuotteita.
 9. Kunnioitamme paikallista kulttuuria (perinteitä, historiaa ja tarinoita) ja hyödynnämme sitä osana palvelutarjontaa mahdollisimman aidosti.
 10. Olemme panostaneet turvallisuusasioihin ja varmistamme turvallisen toiminnan jatkossakin.
 11. Toimimme vuosi vuodelta yhä ympärivuotisemmin. Olemme kehittäneet mm. lumettoman ajan reittiverkostoamme, uusia tapahtumia ja aktiviteettituotteita kaikille vuodenajoille

VINKKEJÄ VASTUULISEEN LOMAILUUN

 • Säästä energiaa sammuttamalla turhat valot ja laitteet
 • Suosi hanavettä
 • Anna autollesi vapaapäivä
 • Kannata aktiivisesti roskattomuutta
 • Suosi paikallisia tuotteita ja palveluita

Jäikö sinulle kysyttävää hotellimme ympäristöasioista? Ota yhteyttä myyntipalveluumme.

Etsitkö muita Green Key -yrityksiä? Vieraile siinä tapauksessa sivulla www.greenkey.fi.

KIERRÄTYSPISTEET 

Tahkovuorentien kierrätyspiste: sekajäte, kartonki, metalli, lasi, muovi ja sanomalehtipaperi

Tahkolahdentien kierrätyspiste: sekajäte, kartonki, metalli, muovi, lasi ja biojäte

Golden Resortin huvila-alueen kierrätyspisteet: sekajäte, biojäte, metalli, lasi, muovi, kartonki ja paperi 

Liity sähköpostilistalle

Saat sisäpiirille tarkoitettuja erikoistarjouksia suoraan sähköpostiisi.

Path 2Fill 1Page 1Page 1Page 1Page 1