Ajankohtaista

LEHDISTÖTIEDOTE 01.09.2021

Tahko Chaletin operatiivinen liiketoiminta Thousand Lakes Hotelsille

Kuopion Tahkovuorella toimivan Tahko Chaletin operatiivinen liiketoiminta ja sen kehittäminen siirtyy Thousand Lakes Hotels Oy:lle 1.11.2021 alkaen. Vuonna 2020 perustettu Thousand Lakes Hotels on majoitus- ja ravitsemispalveluihin keskittynyt johtamis- ja kehittämisyhtiö, joka operoi myös Uudellamaalla sijaitsevan Långvikin kokous- ja kylpylähotellin liiketoimintaa.

Perheyhtiö PNT Active Oy:n omistamaan Tahko Chaletiin kuuluvat Tahkovuorella sijaitsevat Piazza -viihdekeskus, Mosquito -ravintola, Ukko-Hotelli ja Vietti Suites sekä korkeatasoinen huvila-alue Golden Resort. Golden Resortilla on yhdeksän erillishuvilaa, 20 paritalohuvilaa ja päärakennus, joka tarjoaa ravintola- ja tapahtumapalveluita ja toimii kesäisin myös Golden Resortin Lake- ja Forest -golfkenttien klubiravintolana.

”Thousand Lakes Hotelsilla on kokemusta ja osaamista, joka tarjoaa edellytykset Tahko Chaletin kehittämiseen monipuolisesti ja tuloksellisesti”, perustelee PNT Active Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti tehtyä sopimusta. ”Yhteisymmärrys liiketoimintavastuun siirtämisestä syntyi varsin helposti, kun tavoitteet menestymiseksi ovat yhteiset.”

”Tahko Chalet on meille toinen merkittävä avaus hospitality -toimialalla. Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista kokous- ja vapaa-ajan tarjontaa”, sanoo Thousand Lakes Hotels Oy:n toimitusjohtaja Inka Uusitalo-Raoult. ”Saamme synergiaetuja mm. sopimuksissa, järjestelmissä ja alan käytännöissä. Tulevan kauden valmistelut ovat jo käynnissä, vaikka virallinen startti on vasta marraskuussa.”

Thousand Lakes Hotels on nimittänyt Pasi Piipposen kaupalliseksi johtajaksi 01.08.2021. Piipponen ottaa myös vastuun Tahko Chaletin toiminnoista 01.11.2021 alkaen. Piipponen on aiemmin toiminut mm. kansainvälisissä mobiilipeli- ja sisältömarkkinointiyrityksissä operatiivisen johtamisen ja myynnin tehtävissä.

”Olen jo aloittanut perehtymisen toimintaan ja Tahko Chaletin tiimiin. Olen innoissani mahdollisuuksista, mitä liiketoiminta ja alue tarjoaa. Tahko on minulle jo ennestään tuttu ja rakas paikka sen upeiden harrastusmahdollisuuksien kautta.” toteaa Pasi Piipponen. Pasin lisäksi Thousand Lakes Hotelsilta toimintaa tulee tukemaan kokenut tiimi, josta löytyy osaamista mm. ravintola- ja majoitustoiminnan menestyksekkäästä operoinnista, sekä järjestelmien ja markkinoinnin kehittämisestä.

Lisätietoja antavat:

Heppu Pentti, PNT Active Oy hallituksen puheenjohtaja, heppu@tahkochalet.fi

Inka Uusitalo-Raoult, Thousand Lakes Hotels Oy toimitusjohtaja, inka.uusitalo@thousandlakeshotels.fi
+358 40 820 4289

Pasi Piipponen, Thousand Lakes Hotels Oy kaupallinen johtaja, pasi.piipponen@thousandlakeshotels.fi
+358 40 503 5275

Yhteiskäyttöauto Tahkolla

Tahkon matkailukeskus on hankkinut asiakkaiden käyttöön yhteiskäyttöauton. Kyseessä Planbilin operoima täyssähköauto. Planbil on suomalainen yhteiskäyttöautoalusta, auton saa käyttöön kun rekisteröityy sovellukseen ja maksaa autonvuokran. Sähköauton kantama on yli 200 km, joten autolla pääsee vaikka Kuopion toria ihastelemaan. Jos matkasuunnitelmiisi kuuluu vuokrata yhteiskäyttöauto ja et ole rekisteröitynyt Planbil -järjestelmään, niin teethän sen hyvissä ajoin ennen auton vuokrausta. Yhteiskäyttöauton voi vuokrata alkaen yhdestä tunnista koko päiväksi ja vuokraushinnat vaihtelevat 7 euron tuntihinnasta 59 eur päivähintaan.

Auto sijaitsee Break Sokos Hotel Tahkon edustalla johon on asennettu autoa varten latauspiste, auto palautetaan samaan paikkaan mistä se noudettiinkin. Käyttäjä laittaa auton laturiin ja latauksen jälkeen auto on jälleen uuden käyttäjän käytettävissä. Yhteiskäyttöautoa ovat mahdollistamassa Tahko Apartments, TAHKOcom Oy, Osuuskauppa PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko, SkiOne.fi / Tahko Mountain sekä PNT Active Oy / Tahko Chalet.

NÄIN VUOKRAAT YHTEISKÄYTTÖAUTON

  1. Rekisteröidy asiakkaaksi ennakkoon joko lataamalla PlanBil app tai verkossa. Rekisteröitymisen yhteydessä sinulta kysytään omien perustietojesi ja maksutietojen lisäksi kuvat myös ajokortistasi, jotka tulee lisätä palveluun ennen vuokraamista.
  2. Vuokraa auto haluamallesi ajankohdalle
  3. Nouda auto Break Sokos Hotel Tahkon edustalta, mene Planbil -appiin ja avaa varauksesi. Auton ovet saat auki ja kiinni puhelimellasi.
  4. Varauksen päättyessä, palauta auto samaan paikkaan ja laita se laturiin peräkontista löytyvän latausjohdon avulla.

PNT Group Oy on TAHKOcomin uusi omistaja, yhdessä Osuuskauppa PeeÄssän kanssa

Tahkon alueen matkailun keskusvaraamo TAHKOcom Oy on siirtynyt Osuuskauppa PeeÄssän ja PNT Group Oy:n omistukseen. Kauppa koskee koko osakekantaa sekä TAHKOcomin tytäryhtiötä Tahko24H:ta.

”Meille oli tärkeää löytää yhtiölle omistaja, joka ymmärtää Tahkon alueen lainalaisuuksia ja on kiinnostunut kehittämään toimintaa pitkäjänteisesti. Emme ole lähdössä alueelta pois, vaan keskitymme seuraaviin hankkeisiimme ja tiedotamme niistä lisää myöhemmin. Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi TAHKOcomin puitteissa ja toivotamme uusille omistajille menestystä tulevaisuuteen”, Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen kommentoivat.

Kauppa tehtiin tiistaina ja se astui voimaan heti. Yritysten johto ja henkilöstö jatkavat tehtävissään.

”Tahkon alueella on valtavasti potentiaalia. Monipuoliset palvelut ja keskeinen sijainti mahdollistavat aluekehityksen ja nousun Suomen keskeisimpien matkailukeskusten joukkoon. Tätä työtä haluamme tehdä vahvasti yhdessä alueen asukkaiden, yritysten ja kuntien kanssa”, Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Vuosittain TAHKOcomin kautta varataan noin 300 000 yöpymisvuorokautta ja matkailu on Pohjois-Savolle noin puolen miljardin euron elinkeino. Matkailijoiden käyttämistä euroista noin 30 % jää majoittumiseen ja 70 % suuntautuu laajemmin alueen palveluihin, kuten ravintoloihin, ostoksiin, elämyksiin, tapahtumiin, kulttuuriin ja kuljetuksiin.

”Tahkolla on panostettu valtavasti rinteisiin, ulkoilureitteihin ja aktiviteetteihin. Nyt tämä kaikki pitää vielä kertoa asiakkaille. Matkailijat hakevat lomaltaan elämyksiä, mutta korona-aikaan myös turvallisuutta, hyvää hygieniatasoa ja lyhyttä kotimatkaa. Tahko vastaa näihin kaikkiin”, PNT Groupin hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti kertoo.

 

Green Key ympäristötunnus Golden Resortille

Golden Resortille on myönnetty Green Key -ympäristöserfikaatti. PNT Active Oy on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Valitsemallasi Green Key -merkityn majoituksen tuet samalla vastuullista ja kestävämpää matkailua. Lue lisää ympäristötyöstämme tästä.

 

Liity sähköpostilistalle

Saat sisäpiirille tarkoitettuja erikoistarjouksia suoraan sähköpostiisi.

Path 2Fill 1Page 1Page 1Page 1Page 1